Yleinen / 12.7.2020

Verkkokauppaamisesta

”Onhan tätä tehty ja paljon nähty, pitkälti jo toista viikkoa takana”

-laitikkalalainen verkkokauppias

 

 

Kiitos kaikille jo Maitolaiturilla käyneille!

Suurempia ongelmia ei ole onneksi ollut, asiakkaat ovat kaikki saaneet tuotteensa ja Maitolaituri on toiminut odotetulla tavalla. Kehitysvaiheessa on tietysti pyritty ennakoimaan ja arvaamaan kaikki mahdolliset tapahtumat mitä voi tulla vastaan.

Täytyy nostaa hattua ja todeta, että Bitwise on tehnyt erinomaista työtä sekä suunnittelussa, koodaamisessa että tyhmiin kysymyksiin vastaamisessa, joita allekirjoittaneella on riittänyt. Pari pientä viilausta on tehty lennossa vaikka lomakausi onkin päällä.  6/5 väkeä kaikin puolin.

Maitolaiturihan on oikeastaan kolmen erillisen järjestelmän kokonaisuus. Varsinaista Maitolaituria, sen valoja ja valvontakameraa sekä kulunvalvontaa ohjaa oma, vartavasten tähän rakennettu ohjelma. Verkkokauppa on rakennettu valmiin alustan päälle ja ostoprosessin maksaminen menee kolmannen ohjelmiston kautta. Kaikkien näiden täytyy ”jutella” jatkuvasti keskenään.

Toivottavaa myös olisi, että Maitolaiturina tunnetun kokonaisuuden osaset puhuisivat keskenään samaa kieltä ja sopuisasti ilman riitelyä. Minua maallikkona hämmentää, että tässä on onnistuttu, mutta koodin nöyrrytys ja atk:n virittäminen onkin Bitwisen leipälaji. Minä en siitä juurikaan ymmärrä, mutta onneksi ei tarvitsekaan 🙂

Maitolaiturin tuotevalikoima on vaihtuva. Kokemusten kasvaessa löydämme varmasti ns. perusvalikoiman, joka on pysyvä ja täydennämme sitä vaihtuvilla tuotteilla. Onkin mielenkiintoista nähdä miten kysyntä muuttuu kun saadaan Maitolaituri vietyä maailmalle oman kylän rajojen ulkopuolelle.

Tällä otannalla tuskin saadaan tehtyä kovinkaan kattavaa kuluttajatutkimusta, mutta ainakin itseäni se kiinnostaa. Verkkokauppaohjelmisto piirtää monenlaista käppyrää tuotteista ja myynneistä, niitä on hauska seurata ja yrittää sitten keksiä niiden perusteella uusia temppuja ja tuotevalikoimia.

Maitolaiturilla oleva valvontakamera kuvaa jokaisen asiakaskäynnin ja se tallentuu pilveen. Näitä tallenteita emme jaa ilman lupaa ja ne poistuvat itsestään tietyn ajan kuluttua. Ostotapahtumissa tallentuvat asiakastiedot ovat myöskin suojattuna eikä niitä pääse ulkopuoliset tarkistelemaan. Maksuvälinetiedot eivät välity meille ollenkaan vaan ne ovat ainoastaan maksuliikennettä hoitavan tahon hallussa.

Oikein erinomaista sunnuntain jatkoa kaikille!

 

/Pekka

 

 

Seuraa Juustolan arkea

Heikkilän Juustolassa sattuu ja tapahtuu! Miksi luomumaitoa piti kääriä omenamehupakkauksiin, ja kuka on Carl-Kristian Rundman? Ota meidät seurantaan, ja viihdytämme (tai ainakin teemme parhaamme) sinua sekä asiallisilla että asian viereisillä jutuilla.